[O1] Kontrolka hamulca ręcznego, abs asr

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Ocet
    Classic
    • 2009
    • 11

Zamieszczone przez LUKI
    tak naprawdę to spokój z CAXA mają wszyscy od 2012
    modelowo :?: Czy z daty produkcji :?:
  • stypio
    Classic
    • 2008
    • 9

witam, trafił mi sie taki przypadek że zapaliły mi się kontrolki abs i asr które gasną jak się hamuje. Byłem na komputerze w aso złomańczuk toruń ale nie stwierdzono błędnego czujnika abs (jak często pisze na forum) tylko stwierdzono że przyczyna nieznana i wymaga więcej czasu ktorego nie miałem. Więc się palą już trzeci tydzień.
    Prawie równolegle pojawiła się kontrolka ręcznego albo na sekundę albo migająca dłużej - kilkadziesiąt minut. każdy początek wyslwietlania tej kontrolki to trzy wysokie sygnały dźwiekowe (nie takie jak od zaciagniętego ręcznego) więc jak kontrolka miga to można zgłupieć.
    0. wimieniłem przednie klocki i tarcze, przeczyściłem czujniki abs w przednich kołach - bez zmian
    1. sprawdziłem pływak czy działa , dolałem płynu ham - bez zmian.
    2. wyciągnąłem wtyczkę z pływaka i przeczysciłem odtłuszczaczem - bez zmian
    3. wsadziłem we wtyczkę kabel zwierając ją - lampka miga czały czas ale przynajmniej piszczy trzy razy tylko przy odpaleniu.

Zatem pytanie czy są jakieś czujniki na ręczny na tylnych kołach? I może jakieś pomysły do tego abs asr? z góry dzięki

Komentarz

• lukas_jg
      Rider
      • 2012
      • 600
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Z tego co wiem jest czujnik zaciągniętego ręcznego. Jak próbujesz jechać z zaciągniętym ręcznym do piszczy.
      Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.

Komentarz

• stypio
        Classic
        • 2008
        • 9

dzięki ale to wiem i już napisałem:
        "trzy wysokie sygnały dźwiekowe (nie takie jak od zaciagniętego ręcznego) "

Komentarz

Pracuję...